Было очень вкусно, не смотря на то, что я не любитель десертов из шоколада.
Шоколад простотак очень даже люблю; темный, с холодной водой, так чтоб скатывался в твердые кусочки и можно было жевать.
Надо будет попробовать такое сделать.
Мне обещали оригинальный рецепт, но и этот пусть тут полежит (потому что в итоге решающую роль будет играть простота (даже если в ущерб вкусу. Это я такая
1 bar of black chocolate
70g of flour
100g of butter
60g of sugar
2 eggs
Chocolate fondant which comes true in 20 min stopwatch for those who are in a hurry to taste it! Preheat the oven (180 °). Melt the butter with 2/3 of the bar of black chocolate and add the sugar, the eggs, and the flour to it. Then cut the 1/3 of remaining chocolate in big pieces and put them to the bulk. Put now the whole bulk into a buttered and floured mould and only 10 or 15 min in the oven. NOT MORE and hup – directly in the stomach!
You can taste it directly quite warm or put it a short time in the refrigerator…!
советы: How to cook perfect chocolate fondants
со ссылками на другие рецепты
И еще Школадный Мусс (не надо печь)
Пусть тоже тут полежит
4 egg yolks
2/3 cup sugar
¼ cup orange liqueur
6 ounces of semisweet chocolate
4 Tb strong coffee
6 ounces of butter
4 egg whites
Pinch of salt
1Tb sugar
Beat yolks and sugar until thick and pale yellow.
Beat in liqueur
Set bowl over hot water ( not quite simmering) and beat for 4 minutes.
Beat over cold water until cooled off.
It should be the consistency of mayonnaise.
Melt chocolate over hot water, add coffee. Beat in butter until smooth.
Beat chocolate into yolks and sugar.
Beat egg whites and salt until soft peaks are formed. Sprinkle with sugar and beat until stiff.
Fold two mixtures together.
Turn into serving dishes. And refrigerate for 2 ½ hours. Serve with whipped cream.