... (anirik_01) wrote,
...
anirik_01

Livarot известный как 'The Colonel'


Livarot - один из самых духовитых сыров в мире.
Прозван 'The Colonel' (полковником?) за 5 полосок


Petit Livarot

The aroma is farmyard like bacon and ammonia but the paste is more subtle, though still with meaty overtones.



Fabrication process of the Livarot Cheese

5 liters of cow milk are necessary to make a 500 grams livarot.
The milk is collected daily or every other day and kept at less than 4ºC. It is then partially skimmed and left to rest in order to develop the micro flora.
The milk is then heated and rennet is added. The curd that is obtained is cut in big dices, stirred and moulded in a bottom less mould. The cheese is then left to drain. They are turned many times during the day to facilitate the draining process.
The cheese is taken out of mould, washed with salted water and left in a cave for 4 weeks. It is during the ripening process that the rind is colored with roucou (a plant of of South America) to give it that nice orangey color.






Pont-l’Évêque - в 12 веке звали "Angelot” - ангелочек. Рукопись от времени заявляет, что тонкая еда должна всегда заканчиваться с некоторыми "Angelot". (так же называлась старинная монета)



входит в список французских сыров, от которых ещё не отведена угроза их постепенного исчезновения и утраты традиций изготовления



Camembert - выдавался французским войскам во время Второй мировой войны, что принесло ему массовую популярность.
Картина Сальвадора Дали “The Persistence of Memory” была спровоцирована потекшим сыром Камамбер в жаркий солнечный день.



AOC variety "Camembert de Normandie" is still required by law to be made only with unpasteurised milk.
При производстве камамбера в жаркую погоду встречаются трудности, и поэтому камамбер обычно делают в период с сентября по май




http://www.travelsignposts.com/France/food/normandy-cheese-facts

http://www.cheese-france.com/cheese/livarot.htm
 


 
Tags: food, ~france
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments